Intalnire la ora 06.00 la Timpuri Noi, plecare la ora 06.15
Calatorim pe traseul:
BUCURESTI- FOCSANI – BACAU– ROMAN – VORONET
Facem o scurta oprire in Bacau unde vizitam:
Biserica Înălțarea Domnului – este a treia „catedrală” ca mărime din România. Arhitectura interioară a clădirii îmbină tradiţia bizantină a spaţiului boltit, cu nevoia de înălţare spre divinitate specifică turlelor pantocratorului de la bisericile ortodoxe româneşti.
Casa Memoriala George Bacovia – este casa in care parintii sai s-au mutat in primavara anului 1906. In aceasta cladire, ce dateaza din ultimul deceniu al secolului XIX, sunt pastrate numeroase obiecte de uz personal si piese de mobilier ce au aparținut poetului. In cele cinci incaperi destinate vizitarii sunt expuse manuscrise originale, documente si piese de patrimoniu. Casa a fost deschisă publicului la 1 octombrie 1971 și este declarata monument istoric. Seara cazare si cina la Pensiune in Gura Humorului.
Continuam catre Voronet si facem o scurta vizita si la Manastirea Camarzani – Situata la 7 km de orasul Falticeni, manastirea este un colt de Rai pe pamant ce adaposteste o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni.
Cazare si cina la Pensiune in zona Voronet sau similar.
Servim micul dejun dupa care pornim sa vizitam trei dintre cele mai frumoase manastiri din Bucovina.
Este unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice romanești, supranumita „Ierusalimul Neamului Romanesc” de catre Mihai Eminescu. Manastirea este cea mai importanta ctitorie a lui Ştefan cel Mare si a fost concepută pentru a servi ca necropolă domnească pentru marele voievod şi familia sa. Aici sunt înmormântaţi Marele Voievod, Maria Voichiţa – ultima soţie a domintorului, Maria de Mangop – a doua soţie a domintorului, Bogdan cel Orb – fiul domintorului şi alţi urmaşi ai săi până la Petru Rareş. Turnul Tezaurului este singura clădire a mănăstirii care a rămas neschimbată încă din timpul domniei lui Ştefan cel Mare. Aici erau ascunse în urmă cu cinci veacuri obiectele valoroase ale mănăstirii. În interiorul Mănăstirii Putna se mai află Turnul Clopotniţei şi Turnul lui Eminescu, nume date clădirii în care, în anul 1871, cel mai mare poet român a înnoptat mai multe nopţi.
Marginea este cel mai important centru de producere a ceramicii negre din Bucovina. O mână de oameni, care au făcut din olărit un mod de viaţă, continuă să învârtă roata şi să ardă în cuptorul înăbuşit vasele de lut, la fel ca strămoşii lor. Aflam si noi mai multe despre producerea ceramicii de la mesterii de aici. În cadrul complexului de la Marginea se află şi un muzeu etnografic, amenajat într-o casă veche de peste 100 de ani. Pot fi admirate costume populare din Bucovina, costume populare folosite de locuitorii din zonă la cele mai importante evenimente din viaţa satului.
Este una din vechile aşezări călugăreşti, cu un important şi glorios trecut istoric, străjuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de nord, situată in comuna Vatra Moldoviţei la o distanţă de circa 15 km de comuna Vama.Biserica pictată a mănăstirii este inscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.Originea acestei mănăstiri rămane invăluită in negura vremii, tradiţia aminteşte de existenţa ei incă din timpul voievozilor Muşatini, care au ocrotit-o.
Considerat ca fiind unic in lume prin valoarea artistica a exponatelor, a fost infiintat in 1993 la initiativa artistei si cuprinde peste 5000 de exponate dintre care peste jumatate creatii proprii in cinci tehnici de lucru: traditionala, grafica alb negru, dantelare, tehnica antichitatilor, ceara in relief cu culori.
Supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca „Judecăţii de Apoi” care a fost pictată cu celebrul pigment „Albastru de Voroneţ”. Încă de pe timpul domniei lui Ștefan cel Mare, dar mai ales după 1488, mănăstirea devine un important centru de credință și cultură din Moldova medievală.
Cazare si cina la aceeasi pensiune .
Mic dejun. Ne luam la revedere de la gazdele noatre din Bucovina si ne indreptam catre casa.
Facem o scurta vizita la Manastirea Neamt – La 15 kilometri de Cetatea Neamț, în localitatea Vânători-Neamț, se află un alt loc încărcat de istorie și de legendă, cum nu mai există altul în România. Mănăstirea Neamț este mai bătrână chiar decât domnia lui Ștefan cel Mare. Supranumită de unii „Ierusalimul ortodoxiei române”, mănăstirea este cel mai vechi așezământ monahal din Moldova, cu rădăcini care merg în urmă, până în secolul XIV, pe vremea lui Petru I Mușat
Facem un scurt popas in Piatra Neamt dupa care continuam catre destinatia noastra finala.
Sosim in Bucuresti in cursul serii.
S.C BODANY TRAVEL & LOGISTICS SRL
Punct de lucru: Calea Calarasi 106, Sector 3
Bucuresti – Romania
C.U.I: RO24165030
Reg. Com: J23/3973/2017
rezervari@starholidays.ro
078 641 18 55
072 53 540 32
072 126 87 50
POLITA DE ASIGURARE
SERIA BN NR. 000001591
BREVET DE TURISM
NR. 21906 / 19.09.2012
LICENTA DE TURISM
NR. 575 / 2019