Intalnire la ora 06.00 la punctul de imbarcare STAR HOLIDAYS zona Timpuri Noi- Benzinaria Mol.
Star Holidays va propune un circuit incarcat de obiective turistice si peisaje frumoase, atat in tara, cat si la vecinii nostri bulgari. Ne lasam purtati de valurile Dunarii si gustam magia unui colt de poveste din Romania noastra frumoasa, Cazanele Dunarii. Trecem granita si aflam istoria a doua cetati importante din Bulgaria: Vidin si Belogradchik. Petrecem un weekend minunat in natura si ne incarcam cu energie pozitiva, dar si cu multe amintiri pretioase.
Calatorim pe traseul: Bucuresti – Alexandria – Calafat – Vidin – Drobeta ( ~ 550 km)
Astazi vom face o incursiune in istoria Bulgariei. In primul rand, vizitam Cetatea Belogradchik. Situată pe pantele nordice ale Munților Balcani, aproape de orașul Belogradchik din nord-vestul Bulgariei, Cetatea Belogradchik, cunoscută și sub numele de Cetatea Kaleto, este cel mai vizitat obiectiv turistic din zonă, alături de Stâncile de la Belogradcik. Cetatea este așezată la poalele unei formațiuni de roci spectaculoase. Unele dintre stânci ajung până la 200 de metri înălțime, iar cele care servesc drept zid pentru cetate sunt de 70 de metri înălțime.Ceatea există din secolele 1 – 3 d.Hr., fiind construită de romanii care au realizat mai multe drumuri prin peninsula balcanică. Misiunea cetății Belogradchik era una simplă: avea rolul de a controla și păzi drumul de invadatori. Zidurile au o grosime de peste 2 metri și măsoară până la 12 metri înălțime. Cetatea are o suprafață totală de 10.000 mii de metri pătrați, iar de-a lungul timpului a fost folosită inclusiv de bizantini sau otomani.
Poposim si la Cetatea Vidinului, singura construcție din Bulgaria de acest gen conservată în întregime. Cetatea datează de la începutul secolului 10 și a fost ridicată pe locul unui turn roman de supraveghere. Numele provine conform legendei de la fiica unui rege bulgar ce stăpânea țărmurile Dunării, care, rămânând nemăritată, a poruncit construcția acestei fortărețe pentru a fi în siguranță între zidurile ei. Astfel, bătrâna (baba) Vida ar fi dat numele edificiului, și, de la el, și al orașului.
Seara cazare la hotel in Drobeta Turnu Severin
Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si mergem catre Orsova de unde vom pleca cu vaporul intr-o croaziera prin Defileul Dunarii – rezervatia naturala – Cazanele Mici si Cazanele Mari.
Cazanele reprezintă locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult de pe teritoriul României, mai exact un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Aflate în Parcul Național Porțile de Fier, au o lungime de doar 9 km și adâncimi de aproximativ 80 m. Denumirea acestora se datorează vârtejelor care se formează la suprafața apei din cauza debitului mare pe care Dunărea îl are în aceste porțiuni stâncoase și înguste. Aici apa pare învolburată și uneori dă impresia că ar fierbe. In cadrul plimbarii noastre, admiram Chipul marelui rege Decebal, Tabula Traiana- o placă memorială ridicată de adversarul regelui Decebal, împăratul roman Traian, pentru a celebra victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105, Pestera Ponicova si Pestera Veterani ….nu mai vorbim de peisajele parca desprinse din povesti. Dupa amiaza vom face un popas si la Manastirea Sfanta Ana – un lacas de cult aflat pe coama unul deal ce are la picioare Dunarea.
Dupa servirea micului dejun facem un tur pietonal catre cele mai vizitate obiective din Drobeta Turnu Severin : Cetatea Medievala a Severinului, Muzeul Regiunilor Portilor de Fier si Piciorul podului lui Traian construit de Apolodor din Damasc. In jurul pranzului ne imbarcam in autocar si ne intoarcem catre casa.
Sosire in Bucuresti la orele serii.
S.C BODANY TRAVEL & LOGISTICS SRL
Punct de lucru: Calea Calarasi 106, Sector 3
Bucuresti – Romania
C.U.I: RO24165030
Reg. Com: J23/3973/2017
rezervari@starholidays.ro
078 641 18 55
072 53 540 32
072 126 87 50
POLITA DE ASIGURARE
SERIA BN NR. 000001591
BREVET DE TURISM
NR. 21906 / 19.09.2012
LICENTA DE TURISM
NR. 575 / 2019